Contact
Locatie
search back preload
img_0484_crop3


De volgende personen maken deel uit van het bestuur van de Stichting Eerherstel Joodse Begraafplaats Zeeburg:

Jaap_Meijers-klJaap Meijers (1947), voorzitter, heeft een succesvolle carrière als registermakelaar in assurantiën gecombineerd met een leven van toewijding aan de Nederlandse Joodse en niet-Joodse gemeenschap. In 1973 richtte hij samen met zijn vrouw Tineke Meijers Assurantiën BV op in Amsterdam. Jaap Meijers is lid geweest van de Nederlandse parlementaire adviesraad die was belast met de teruggave van Holocaustperiode activa. Tevens was hij voorzitter van de Vrienden van het Joods Historisch Museum. Jaap Meijers is lid van de Jewish Agency for Israel (JAFI), voorzitter van het Insurance Committee JAFI en voormalig voorzitter van de Collectieve Israel Actie, alsmede bestuurslid van het Joods Humanitair Fonds.

Ephraim Goldstoff

Ephraim Goldstoff (1949), secretaris, houdt sinds zijn opleiding in de diamanthandel en gemmologie kantoor in de Amsterdamse diamantbeurs. Hij is zelfstandig ondernemer in antieke, oude juwelen, diamant en edelstenen. Hij was en is actief op bestuurlijk gebied: 30 jaar ballotagecommissie Beurs voor den Diamanthandel, bestuur Young Leadership van de Collectieve Israel Actie, raadslid NIHS, bestuurslid en voorzitter van de OSE, Organisation Secours des Enfants, voorzitter bestuur Verbond der Oosteuropese Joden en lid algemeen bestuur Joods Maatschappelijk Werk.

Mirjam_de_Rijke2

Mirjam Sweijd (1956) is geboren en getogen Amsterdammer. “Na mijn eindexamen werkte ik eerst als publieksmedewerker in het Anne Frank Huis. Mijn liefde voor Amsterdam en geschiedenis leek een logische voorbode van een studie geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Gewapend met de nodige historische kennis, koos ik uiteindelijk voor andere werkgebieden zoals het boekenvak bij onder meer Athenaeum Boekhandel, en later voor een carrière bij de gemeente Amsterdam. Ik vind het heerlijk om voor mijn eigen stad te werken. Als projectleider en adviseur werk ik al jaren aan ‘fysieke’ projecten als de openbare ruimte en het gemeentelijk vastgoed. Op deze manier ben ik ook betrokken geraakt bij de Joodse Begraafplaats Zeeburg. Ik zal mijn ervaring en kennis goed kunnen inzetten voor het eerherstel van dit mooie en historische stukje stad.”

Frits Barend

Frits Barend (1947) doorliep een loopbaan in de journalistiek. Begonnen bij toenmalige piraat Radio Veronica, daarna redacteur Vrij Nederland, redacteur Nieuwe Revu, Vara televisie & radio, vervolgens programmamaker RTL, incl. late night talkshow Barend&Van Dorp, mede-eigenaar tv-zender Het Gesprek. Sinds 2010 uitgever en hoofdredacteur met dochter Barbara van sportblad Helden, en sportcommentator op vrijdagmiddag op Radio1. Ruim 20 jaar betrokken bij Maccabia Games, de zogenaamde joodse Olympische Spelen in Europa en Israel, eerst als deelnemer, later als lid van het comité en chef de mission. Sinds drie jaar lid van Amsterdamse Sportraad en voorzitter stichting Boudewijn Buch prijs. Ook als bestuurslid van Zeeburg heeft Frits een antenne voor publiciteit.
 
Stichting Eerherstel Joodse Begraafplaats Zeeburg
De stichting is te bereiken via dit e-mailadres: info@eerherstelzeeburg.nl
Het rekeningnummer van de stichting voor donaties is: NL72 ABNA 0402 5700 22
Kamer van Koophandel Amsterdam nr. 34318733
Fiscaalnummer 8201.63.223

De begraafplaats is eigendom van:
Joodse Gemeente Amsterdam (NIHS)
Van der Boechorststraat 26
Postbus 7967
1008 AD Amsterdam
Telefoon 020-646 00 46

Word donateur

Draagt u het doel van de stichting een warm hart toe, word dan donateur. Lees verder...